תערוכה זו באה לבחון מצבים של שיבוש הנוצרים באמצעות גורמים שונים, כמו: שינויים בחיים, התמוטטות של ערכים חברתיים או נורמות, טראומה, אי-וודאות, חוסר ידע, זעזוע, הרס, איום, אלימות, הגבלות ומגבלות, מסתוריות, סיכון ועוד.
כיצד נגרם השיבוש? מה זאת למעשה עבודת אמנות משובשת? באיזה אופן היא משובשת? האם השיבוש אמור להיות מכוון מראש?
בתערוכה זו התבקשו האמנים לחשוב על אופנים של שיבוש היכולים לגרום לשינויים בקנה מידה, בפונקציה, במציאות מוכרת שהופכת לזרה, שינויים של טשטוש גבולות בין הפרטי לציבורי, בין היומיומי לטקסי, בין אופוריה למלנכוליה. שיבושים של מצבים של עומס יתר, חסימה, אטימה, כליאה, אפקט של רעש, מוזרות, צפיפות, מבוי סתום, ריק, היעדר, מכשול, חסימה, אטימה, כליאה, שקט מאיים, חשיפת יתר, כמו גם היווצרות מצבים של פירוק, חוסר בגבולות, פעולות שחוזרות על עצמן שוב ושוב, משתנות, מתפצלות, משתכפלות וכדומה.
הועלו שאלות כמו- מה ניתן לעשות כדי לתקן או לשנות את השיבוש? האם ניתן לחזור למצב הקודם, לפני השיבוש? האם זהו בכלל מצב משובש? והאם יש צורך לתקנו? במספר עבודות חוברו ביחד שיבושים, קרעים וקטעים ויצרו שלם אחד. האם זהו עדיין שיבוש? לפעמים המשובש יכול להיות מושלם גם כשהציור זרוע בקרעים. האם בהכרח כשדבר אינו מושלם הוא משובש? גם דברים משובשים מטבעם יכולים למעשה לחשוף צדדים חיוביים. שיבושים יכולים לשנות את אופן ההסתכלות ובחינה של דברים, להסיט מהכוונה הראשונית ולהוביל לכיוונים אחרים היכולים לשנות את המציאות.
העבודות בתערוכה מתייחסות לשיבוש שנוצר ממצב של חרדה הנובעת ממצבים רגשיים של חוסר וודאות, ניכור ונתק בעולם המודרני, אחרות מתייחסות לשיבוש של המציאות מבחינת מערכת יחסים משובשת בין האדם לטבע, בו הטבע השתלט על האדם ומונע ממנו להתפתח. מספר עבודות מתייחסות למהות המושג בית ובוחנות את מהות תמציתו כחלל מגן העובר טרנספורמציה. שיבוש של גוף במובן של שינוי פלסטי בעידן של בוטוקס, מעלה את השאלה- האם השינוי משבש או מתקן? גבול שבין מציאות לבדיה עולה מתוך התבוננות מעמיקה בעבודה שחוקרת מצבים של חומרים וטקסטורות שנהפכים למראית עין לחומרים אחרים, תוך חיפוש אחר משמעות סימבולית.
מספר עבודות מתייחסות לשאלות של פליטות והגירה ומדברות על נדודים, היעדר שורשים, תלישות, העתקה, ניכור, קריעה ועקירה. שאלות של סכנת חיים, שלילת חירות, הזרה ואי וודאות מפני העתיד עולות ונבחנות כחלק מהבנה של מצבי דיכוי, גזענות, מגדר ומעמד הנוצרים מהשינויים הפוליטיים-חברתיים העולמיים. עבודות אחרות מתייחסות לשיבושים של אסתטיקה ויופי שנגרמים כתוצאה מווירוס, או מגורם מכוון אחר וגם לשיבוש מבחינת הסתרת האמת, אולם מתוך מצבים אלה נוצרת התחדשות וזרימה מחודשת של חיים.
בחינה מחדש של גבולות התפישה, בחינה מחדש של עולם האמונות והדעות, טרנספורמציה ובנייה מחדש, יכולים להביא לידי תיקון או שינוי של מצבים משובשים. בחינת הגבולות והמצבים לא תחזיר בהכרח את המצב לקדמותו, אך תוכל אולי לשנותו במקצת. במקרים אחרים, תיקון השיבוש אינו תמיד הכרחי ויכול להביא להבנה ותובנות חדשות של הסתכלות ותפיסות של הקיים.