אהוד שחורי הוא "המשוטט העירוני החדש". הוא מצייר את רמת השרון שלו, ובה מקומות המייצגים עבורו את העיר שבה הוא גר וחי. התערוכה נולדה בעקבות מתווה לספר שיצר, המאגד מילון של דימויים שהצטברו במהלך שיטוטו ברמת השרון ב־2020. שיטוט זה מוליך אותנו לצלילה לתוך פיסות מציאות המרכיבות את סיפורה המרתק של העיר. באמצעות אוסף דימויים נבנה סיפור אישי עשיר של מקומות שאותם שחורי מכיר היטב. דרך העיסוק בפרטי, באישי, מוצגת הפרספקטיבה הרחבה של העיר כולה.

שיטוטיו הרגליים של שחורי משקפים את רגישותו לחיים העירוניים, שבהם לכל פרט יש מקום ומשמעות. הוא מתאר את הדינמיקה של חיי היום־יום בעיר ואת האופן שבו המרחב העירוני נחווה על ידי העוברים והשבים. שחורי מתעניין בסביבה ובאנשים – תושבי העיר ואלו העובדים בה – ואף מנסה לדלות מהם מידע. כך מתגלה הקשר בין העיר לבין אנשיה ומתברר כיצד כל חלק ורובע בה מסגל לעצמו משהו מהאופי ומהתכונות של תושביו בחלוף הזמן.

העיר של שחורי צבועה בצבעים בהירים ועליזים ומשקפת את ההווי השכונתי. לעיתים הוא משאיר את האיורים שיצר בעט שחור, ללא שימוש בצבע נוסף, באופן המשקף את נטייתו לרישום כאדריכל. הטקסטים התמציתיים הכתובים ליד האיורים מתארים את חוויותיו לאחר ששהה בכל אתר לא פחות מעשרים דקות. טקסטים אלו כוללים גם סיפורים של תושבי העיר ושל בעלי עסקים ולעיתים גם מידע שהאמן חיפש על האתר.

באיורים ובטקסטים שחורי מתמקד במקומות ובפרטים שמעניינים אותו, למשל: סמטה ללא שם הכלולה במסלול טיול הבוקר עם כלבו, רחוב סוקולוב המואר בגירלנדות בימי חג, השכונה שבה הוא מתגורר (רח' עצמון והסביבה), מרכז העיר, אזור התעשייה והאזור החקלאי המקיף את העיר. לעיתים שחורי בוחר להדגיש מקומות מוסתרים, כמו את פסלו של מיכה אולמן המסתתר מאחורי קבוצת עצי דקל בצומת ראשונים. התייחסות זו מעוררת מודעות חדשה לסביבה ומאירה אותה באור חדש.

בדומה לדמות המשוטט העירוני – ה"פלאנר" (Flâneur) – שתיאר הפילוסוף היהודי־גרמני ולטר בנימין (1940-1892), שחורי תופס את העיר כמוּכרת וידועה וכמסתורית וכמהפנטת בו־בזמן. על פי בנימין, המשוטט הוא סוג של "בלש" עירוני העוסק באיסוף מבטים וסיפורי חיים. הדינמיות של הרחוב והשפה הסודית של העיר מעשירים את נפשו והוא מחשיב את המרחב העירוני כביתו. ואולם, בניגוד למשוטט של בנימין, המהלך ברחובות העיר ללא כוונה מוגדרת, שחורי בוחר ביודעין במקומות מוּכרים לו.  

הנכם מוזמנים לשוטט ברחבי העיר בעקבות האתרים המוצגים בתערוכה לאורך שדרות ויצמן, שדרות ביאליק, דרך ראשונים והרחובות הסמוכים (ראו מפה). התערוכה מעניקה הזדמנות להתבונן באתרים המעניקים לעיר את צביונה הייחודי ולחוות אותם באופן שונה מהמפגש היומיומי איתם. אנו מזמינים אתכם להצטרף אלינו בסיור עצמאי או מודרך ולגלות את העיר מנקודות מבט חדשות ונוספות.